Collectebus voor Sjors

Als u deze week bij ons in de winkel bent geweest is het u vast niet ontgaan, bij onze kassa staat een collectebus. Maar waar zamelen wij eigenlijk geld voor in? Net zoals vele andere inwoners van Leidschendam-Voorburg waren wij geraakt door het verhaal van de 4-jarige Sjors die vanwege zijn aandoening (cerebrale parese) in een elektrische rolstoel zit. Zo’n rolstoel past echter niet in een gewone auto, daar is een aangepaste personenbus voor nodig. En zo’n aangepaste personenbus kost een flinke duit.

Sjors

Sjors werd op 5 maart 2015 al geboren na 32 weken, dus veel te vroeg. Onderzoeken wezen uit dat zijn hersenen wel veel schade hadden opgelopen. Hij zal nooit kunnen lopen of praten. Dat was voor zijn ouders een grote schok, maar zij bleven niet bij de pakken neerzitten en besloten alles op alles te zetten om hun zoon een kans te geven. Het is bijzonder hoe dit jonge gezin zich staande weet te houden. Alle afspraken met de vele verschillende specialisten, heen en weer naar de revalidatie, het medisch kinderdag verblijf en ga zo maar door.

Collectebus voor een personenbus

Via de gemeente is voor Sjors een aangepaste elektrische rolstoel gemaakt. Om Sjors in deze rolstoel te kunnen vervoer en is een personenbus nodig die aangepast kan worden. Die aanpassingen kunnen gefinancierd worden via de gemeente, maar de familie van Sjors moet de bus zelf aanschaffen. De aanschaf hiervan bedraagt rond de €55.000, een bedrag dat niet even opgehoest kan worden door de ouders van Sjors. Elk bedrag, groot of klein, is dan ook welkom. Vandaar dat wij, Care + Beauty by Amber, een collectebus in onze winkel hebben staan om dit gezin op weg te helpen naar de personenbus die zo hard nodig om van een zo gewoon mogelijk gezinsleven te genieten.

Wilt u doneren maar bent u niet in de gelegenheid naar ons toe te komen? Dan kunt u ook online een donatie achterlaten op de GetFunded.nl pagina van Sjors.

Wij vinden het niet meer dan logisch dat mensen met een aandoening gewoon kunnen deelnemen aan de dagelijkse dingen die voor ieder zo vanzelfsprekend zijn. Dat is ook de reden dat onze winkel en salon goed toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Dat vinden wij niet bijzonder, dat vinden wij heel normaal.