Natuurlijke verzorgingsproducten

compact colour match
In onze salon vind je verzorgingsproducten en make-up met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Graag adviseren wij je over de volgende producten:

Mineralissima

Mineralissima is een minerale make-up. Minerale make-up is gemaakt van materialen gewonnen uit onze kostbare aarde. De hoofdingrediënten zijn mineralen zoals mica, ijzeroxides en zincoxide die worden gemalen tot kleine, glinsterende deeltjes die zijn bewerkt voor gebruik op onze huid.

Minerale make-up is gemaakt van:

  • Micapoeder: zorgt voor een lichte glans
  • Zinkoxide: is een natuurlijke bescherming tegen de zon, is antioxidant en ontstekingsremmend
  • IJzeroxiden: zorgen voor kleur aan het product zodat het matcht met je huidtype

Eventueel:

  • Titaandioxide: is een natuurlijk pigment met natuurlijke bescherming tegen de zon
  • Organische oliën: (lipgloss) Oliën die schrale lippen verzachten
Waarom kiezen voor minerale make-up versus andere soorten make-up?

De meeste producten, ook sommige veganistische make-upmerken, gebruiken zware oliën, wassen, conserveermiddelen en chemicaliën in hun make-up. Hierdoor kan je gezicht zwaar aanvoelen, de hele dag door vettig zijn en uiteindelijk de huid irriteren. Veelvoorkomende alternatieven van de drogisterij en andere make-upmerken verstoppen poriën en geven de huid geen ruimte om te ademen.
Bovendien hebben de meeste make-ups toegevoegde parfums die voor de huid irritatie kunnen veroorzaken, vooral voor diegenen die gevoelig zijn voor acne, rosacea, psoriasis en eczeem. De natuurlijke, niet-chemische en geurvrije ingrediënten van minerale make-up, voorkomt deze narigheid.