Drogisterij en schoonheidssalon in één

De Care & Beauty by Amber drogist en de bijbehorende salons zijn in het Damcentrum niet meer weg te denken. De fraaie winkel en het ruime assortiment vormen nog altijd een trekpleister. Eigenaresse Wilma Wagner mag dan ook trots zijn. Zij begon tien geleden met een schoonheidssalon en een pedicure praktijk op de Damlaan op de eerste verdieping. Op een gegeven moment was het plein klaar, waarna zij een geheel nieuwe stap nam.

“Ik vroeg aan mijn bestaande klanten of zij het leuk zouden vinden als de winkel daar kwam”, vertelt Wilma Wagner. “Aangezien we middenin de economische recessie zaten, was dit best een spannend besluit. Doordat de banken niet meteen enthousiast waren, deden we er drie jaar over om de financiering rond te krijgen”.

Salons

Anno 2017 heeft Care & Beauty by Amber op het Damplein drie salons in de winkel, waarvan één een traditionele schoonheidssalon is. De ander is een pedicuresalon voor patiënten met suiker en reuma of om je voeten te laten verzorgen. Tevens is er een salon voor het bleken van tanden. Hiervoor heeft Wilma Wagner een speciale opleiding voor tandcosmetica voor gevolgd. Ook is het mogelijk om door middel van spraytan je lichaam en gezicht een mooi zonnig uiterlijk te geven.

“In de schoonheidssalon werken we met zes parttimers en twee stagiaires, die het merk Oriflame gebruiken dat op kruidenbasis is samengesteld”, aldus Wilma Wagner. “Van de zes parttimers werken er drie in de schoonheidssalon, zijn er twee drogist en een pedicure. We hebben gemerkt dat daar de meeste mensen goed tegen kunnen en het is een mooi merk met intensief en revolutionair werkende crèmes voor huidverbetering. Robert Schoemacher komt bij ons eenmaal per maand in de salon een dag Botox spuiten. We hebben ook nog permanente make-up voor de wenkbrauwen en brengen lijntjes rond je mond en de ogen aan”.

“Ik merk overigens dat de mensen ons vaak niet kunnen vinden”, vervolgt Wilma Wagner. “Ondanks dat er een bord op de stoep staat en we veel adverteren. Zo lopen bewoners weliswaar naar de Hoogvliet maar zien ons dan toch regelmatig over het hoofd.  Als ze eenmaal over de drempel zijn, dan reageren veel van hen enthousiast en worden ze vaste klant. We zijn dan ook trots op ons bedrijf’”.

Assortiment

Als je op je gemak door de winkel loopt, dan ervaar je dat Care & Beauty by Amber drogisterij een gevarieerd assortiment heeft. “Onze winkel is een klassieke drogist waar nog echt oerdegelijke producten te koop zijn zoals bijvoorbeeld Sunlight zeep. We zijn echter onderscheidend, omdat we ook specialistische merken verkopen die bijvoorbeeld niet bij het Kruidvat te vinden zijn”, legt Wilma uit. “Aan de andere kant verkopen we bijvoorbeeld ook babykleertjes en fournituren. We zijn de enige in het Damcentrum die dit soort producten verkopen. Ook klanten met een voorkeur voor biologische producten komen bij ons volop aan hun trekken komen. We hebben overigens veel aantrekkelijke acties en wekelijkse aanbiedingen.”

Rolstoelvriendelijk

Na de interessante rondleiding door de winkel merkt Wilma op dat haar zaak bijzonder toegankelijk is voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. “De winkel is helemaal rolstoelvriendelijk ingericht“, besluit Wilma. “De paden zijn daarom ook breder zodat een rolstoel er makkelijk tussendoor kan rijden. Dit kan zowel in de schoonheidssalon als in de pedicure salon. Mijn vriendin die ook in een rolstoel zit, zette me aan het denken om dit te doen. Ik heb haar dan ook de winkel laten openen. Dat was een bijzonder moment”.

Bron: Voorburgs Dagblad