Schimmelnagels: een veel voorkomend probleem.

Een schimmelnagel is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel. Als deze de nagels kan binnendringen en zich kan uitbreiden ontstaat een Onychomycose (medische term voor schimmelnagel). Een schimmelinfectie kan makkelijk ontstaan in beschadigde nagels ten gevolge van bijvoorbeeld sporten of knellende schoenen. Ook vocht en warmte bevorderen de kans dat schimmels zich kunnen nestelen in nagels.

Schimmelnagels zijn dan ook een veel voorkomend probleem en zeer lastig te behandelen.

Nieuwe effectieve behandeling van Schimmelnagels.

PACT® Schimmelnagel Therapie is een nieuwe methode voor de behandeling van schimmelnagels die nagenoeg 100% schimmeldodend is. Deze uit Duitsland afkomstige innovatieve behandelingstherapie komt oorspronkelijk uit de tandartswereld. PACT-behandelingen zijn doeltreffend en pijnloos, zonder bijwerkingen. De resultaten en de herstelfase naar een gezonde nagel zijn ongekend. PACT is een afkorting en een wetenschappelijk begrip voor Photodynamische Antimicrobiële Therapie. Met deze methode kunnen schimmels zeer effectief op voet- en vingernagels gedood worden.

Hoe werkt deze PACT®-methode?

De behandelingstherapie bestaat uit drie gedeelten. Het voortraject, de eigenlijke PACT-behandeling en het natraject. In het voortraject moet eerst door uw pedicure worden vastgesteld of het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat. Niet alle verkleurde en/of verdikte nagels zijn schimmelnagels. Er kan ook sprake zijn van bijvoorbeeld een Hoornnagel of een Psoriasis-nagel. Daarom wordt een stukje nagel opgestuurd naar een gespecialiseerd laboratorium om het te laten onderzoeken. Indien wordt vastgesteld dat het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat, kan de eigenlijke PACT- behandeling starten.

De PACT-behandeling.

Ter voorbereiding van de PACT-behandeling wordt de schimmelnagel dun afgefreesd en opgeruwd. Daarna wordt een gel op de nagel aangebracht met daarin het photosensitiser Toluidin-blauw (lichtgevoelige kleurstof). Deze kleurstof trekt tijdens de inwerktijd in de schimmelnagel.

Na de inwerktijd wordt een speciale PACT-lamp met rood LED licht op de nagel geplaatst. Doordat dit licht een specifieke golflengte heeft, wordt de blauwe kleurstof in de gel geactiveerd en ontstaat radicale zuurstof, die de celwand van de schimmel beschadigt. Als de celwand stuk is, kan een schimmel niet meer leven en sterft deze. Deze behandeling wordt in een tijdsbestek van ca. 10 dagen drie keer uitgevoerd en een extra vierde behandeling na een maand. Omdat de celwand van een mens anders is opgebouwd dan die van een schimmel, is deze behandelingsmethode voor de mens verder ongevaarlijk.

Therapie-trouw

Als de schimmel is gedood, kan het nabehandelingstraject starten. Hierbij is het belangrijk dat er geen her-infectie plaatsvindt en er snelle groei van een nieuwe (gezonde) nagel plaatsvindt. Om her-infectie te voorkomen, dient men plaatsen waar schimmelinfectie kan worden opgelopen zo veel mogelijk te mijden of maatregelen hiertegen te nemen. Hierbij is een aantal zaken belangrijk:

  • Spoel uw voeten na het wassen goed om zeepresten te verwijderen.
  • Droog uw voeten en vooral tussen uw tenen goed af.
  • Trek dagelijks schone sokken of panty’s aan.
  • Ontsmet uw schoenen dagelijks met een schimmelwerende spray.
  • Gebruik een antischimmel product op de nagel ter bescherming tegen her-infectie.

Om de groei van een nieuwe (gezonde) nagel te ondersteunen en te stimuleren, is het gebruik van een speciaal hiervoor bestemde nagelcrème aan te raden. Als pedicure adviseer ik u hier graag bij.

PACT® Schimmelnagel Therapie

De PACT® Schimmelnagel Therapie is een speciale behandelingsmethode. Om de kwaliteit van deze behandelingstherapie zeker te stellen, heeft onze pedicure een speciale cursus gevolgd. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor de behandeling van uw schimmelnagel? Maak dan een afspraak bij onze pedicure.

MAAK UW AFSPRAAK