Hoe gaat een Spray Tan behandeling precies?

Met een speciaal Spray Tanning apparaat wordt een DHA tanning-vloeistof verneveld op uw huid. U krijgt direct een egaal bruine kleur! Een behandeling duurt ongeveer 10 minuten.

Dit is precies waarom actrices en modellen voor deze methode kiezen. Paris Hilton, Cameron Diaz en Kelly Osbourne zijn bekende ’tanning-addicts’.

Wat is DHA?

DHA (DiHydroxyAcetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit onder andere suikerbieten en suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanningvloeistoffen.

DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt.

Is Spray Tanning voor iedereen geschikt?

Spray tanning is in principe voor iedereen geschikt. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt airbrush tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende de eerste drie maanden van de zwangerschap. Als u last heeft van vitiligo, is het juist de moeite waard om een Spray Tan te nemen. Heeft u twijfels of een Spray Tanning geschikt is voor u? Neem dan altijd contact met uw arts op voordat u een Spray Tan boekt.

Word ik niet oranje van Spray Tanning?

De tanningvloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit, kleuren niet oranje en geven een natuurlijk effect. Over het resultaat hoeft u zich dan ook geen zorgen te maken! Er zijn verschillende vloeistoffen voor alle huidtinten. Dus als u liever een subtiel ‘sun kissed’ effect wilt, kan dat ook. Voor mensen met rood haar en een huid met sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt dan voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid. Vraag ons naar de mogelijkheden en benoem het effect dat u wilt bereiken. Wij adviseren u graag.

Waarom word ik bruiner van Spray Tanning dan van zelfbruinende producten?

De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die u vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij spray tanningvloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 15%.

Hoe kan ik mij goed voorbereiden op een Spray Tan?

U kunt zich goed voorbereiden op een Spray Tan behandeling door de volgende handelingen.

Scrubben
: Scrub uw huid vóór de behandeling, het liefst de dag ervoor. Scheren en waxen kan tot 8 uur voor de sessie (anders is uw huid te gevoelig). Er zijn ook exfoliërende tissues, Pre Tan Wipes, speciaal voor deze behandeling te koop. Dit heeft hetzelfde effect als een scrubsessie.

Make-up/Parfum: Verwijder alle make-up voordat de Spray Tan wordt aangebracht op uw huid. Het gebruik van bodylotion, crème, parfum en deodorant op de dag van de sessie wordt afgeraden.

Kleding: Draag comfortabele, ruime donkere kleding en donker ondergoed op de dag van behandeling.

Hoe lang blijft mijn kleur mooi na een Spray Tan?

De bruine kleur kunt u ongeveer 5 tot 7 dagen behouden, wanneer u deze goed verzorgt. Dit kunt u doen door dagelijks een vochtinbrengende crème te gebruiken. Tijdens het douchen adviseren wij een milde zeep of douchegel als Whitetobrown Body Wash te gebruiken.

Dep na het douchen voorzichtig uw huid droog met een handdoek.

Wij adviseren tevens de eerste acht uur niet te sporten. Door het transpireren tijdens het sporten kan de tanningvloeistof niet goed inwerken.

Indien u gaat zwemmen of naar de sauna gaat, zal de verkregen teint wat sneller vervagen.

Wat kan ik doen om het effect na de Spray Tan zo lang mogelijk te behouden?

Douchen en/of baden: Wij adviseren de eerste acht uur na de behandeling niet te douchen/baden. Daarna kunt u douchen met het gebruik van een milde douchegel. Mocht er bij het douchen of baden een bruine verkleuring van het water zichtbaar worden, dan is dit louter overtollige lotion. Dit gaat niet ten koste van uw bruine teint.

Verzorging: Om de bruine teint langer te behouden, is het goed om dagelijks vochtinbrengende crème (zoals Whitetobrown Extend, speciaal ontwikkeld door dit spray tanning merk) op de gebruinde huid aan te brengen.

Voorkom extra transpiratie: Wij adviseren u de eerste acht uur na de behandeling niet te sporten. Door het transpireren tijdens het sporten kan de tanningvloeistof niet goed inwerken.

Kan ik, na het gebruik van Spray Tanning, in de zon?

In de eerste paar uur na de behandeling kunt u extra gevoelig zijn voor de zon. U bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus adviseren wij het gebruik van een zonnebrandcrème met een beschermende factor geschikt voor uw huid.

In eerste instantie wordt uw huid bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De  werkzame stof is echter DHA. U zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om zich volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die u direct ziet na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep uw uiteindelijke teint eruit gaat zien.

Bronzer en DHA beschermen uw huid op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet uw kleur anders vermoeden!

Na hoeveel dagen kan ik weer een Spray Tan ondergaan?

Voor een optimaal resultaat kan de behandeling na 5 á 7 dagen worden herhaald. Een Spray Tan herhaalbehandeling kunnen wij u tegen een gereduceerd tarief aanbieden, mits u binnen 10 dagen weer een behandeling boekt.

Bouw ik een kleur op als ik regelmatig een Spray Tan boek?

Wanneer u regelmatig een Spray Tanning sessie boekt, helpt dit om uw kleur te verdiepen en de duur van uw teint te verlengen.

Wat kost een Spray Tan?

U vindt op onze prijslijst een overzicht van de verschillende behandelingen.