Hoe gaat een Spray Tan behandeling precies?

Met een speciaal Spray Tanning apparaat wordt een DHA tanning- vloeistof verneveld op de huid. Je krijgt direct een egaal bruine kleur! Een behandeling duurt maar zo’n 10 minuten.

Dit is precies waarom actrices en modellen voor deze methode kiezen. Paris Hilton, Cameron Diaz en Kelly Osbourne zijn bekende ‘tanning-addicts’.

Wat is DHA?

DHA (DiHydroxyAcetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen.

DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt.

Is Spray Tanning voor iedereen geschikt?

Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt airbrush tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende de eerste drie maanden van de zwangerschap. Als je last hebt vitiligo, is het juist de moeite waard om een Spray Tan te nemen.

Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je dokter op voordat je een Spray Tan boekt.

Word ik niet oranje van Spray Tanning? Ik wil wel een natuurlijk effect…

De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken!

Er zijn verschillende vloestoffen voor alle huidtinten. Dus als je liever een subtiel ‘sun kissed’ effect wil, kan dat ook. Voor een roodharige met sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt als voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid. Vraag naar de mogelijkheden en benoem het effect dat je wilt bereiken.

Waarom word ik bruiner van Spray Tanning dan van zelfbruinende producten?

De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij spray tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 15%.

Hoe kan ik mij goed voorbereiden op een Spray Tan?

Scrubben: scrub de huid vóór de behandeling, het liefst de dag ervoor. Scheren en waxen kan tot 8 uur voor de sessie (anders is je huid te gevoelig). Er zijn ook exfoliërende tissues, Pre Tan Wipes, speciaal voor deze behandeling. Dit heeft hetzelfde effect als een scrubsessie.

Make-up/Parfum: verwijder alle make-up voordat de Spray Tan wordt aangebracht op de huid. Het gebruik van bodylotion, crème, parfum en deodorant op de dag van de sessie wordt afgeraden.

Kleding: draag comfortabele, ruime donkere kleding en donker ondergoed op de dag van behandeling.

Hoe lang blijft mijn kleur mooi na een Spray Tan?

De bruine kleur kun je ongeveer 5 tot 7 dagen behouden, wanneer je deze goed verzorgt. Dit kun je doen door het gebruiken van een vochtinbrengende crème en gebruik tijdens het douchen milde zeep, of milde douchegel als Whitetobrown Body Wash.

Let er ook op dat je met je handdoek dept en er niet te fanatiek mee over je huid ‘ragt’.

Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kun je direct na de behandeling beter ook 8 uur uitstellen vanwege het transpireren.

Wat kan ik doen om het effect na de Spray Tan zo lang mogelijk te behouden?

Douchen en/of baden: wacht even met het nemen van een bad of douche meteen na de spray-sessie. De tanning lotion krijgt zo de gelegenheid om in de huid te trekken. Minimaal 8 uur na de behandeling mag je weer douchen met milde douche gel. Mocht er bij het douchen of baden een bruine verkleuring van het water zichtbaar worden, dan is dit louter overtollige lotion. Dit gaat niet ten koste van je bruine teint.

Transpiratie: ook dien je, na de sessie, intensief transpireren even uit te stellen. Het beoefenen van sport met een overmatige transpiratie als gevolg, direct na de spray tan, wordt afgeraden.

Crème: om de bruine teint langer te behouden, is het goed om dagelijks vochtinbrengende crème (zoals Whitetobrown Extend, speciaal ontwikkeld door dit spray tanning merk) op de gebruinde huid aan te brengen.

Kan ik, na het gebruik van Spray Tanning, in de zon?

In de eerste paar uur na de behandeling kun je extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor.

In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De  werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien.

Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden!

Na hoeveel dagen kan ik weer een Spray Tan ondergaan?

Voor een optimaal resultaat kan na 5 á 7 dagen de behandeling worden herhaald. Een Spray Tan kan tegen een gereduceerd tarief, mits je binnen 10 dagen terugkomt.

Bouw ik een kleur op als ik regelmatig een Spray Tan boek?

Wanneer je regelmatig een Spray Tanning sessie boekt, helpt dit om je kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen.

Wat kost een Spray Tan?

Kijk op onze prijslijst voor een overzicht van de verschillende prijzen.